Pages

16 Mayıs 2012 Çarşamba

İlk TROUG DBA SIG toplantısı


Bu ay TROUG’un DBA SIG Toplantısı 31 Mayıs tarihinde Bilginç IT Akademide gerçekleşecek.  Bu Oracle Kullanıcıları Grubunun ilk DBA SIG Toplantısı olacak. Sunumda benimde “Ham izleme dosyalarını okuma metotları” başlığı altında bir konuşmam olacak. 

Sunum konuları olarak, Data Masking, Partitioning, performance tuning, trace (ham izleme) dosyalarını okumak gibi Oracle DBA’lerin genelini ilgilendirecek konular seçildi.

Etkinlik Programı:

13:00-14:00 Açılış Konuşması + Data Masking Nedir? – Zekeriya Besiroglu
İçerik: Data masking kullanarak veritabanının güvenliği arttırmak, test sistemlerinde gerçek veri kullanmadan gerçek veri performansını yakalamak, Data Masking uygulamaları.
14:00-14:15 Kahve Molası
14:15-15:00 Enterprise Manager ile Performance Tuning – Gökhan Atıl
İçerik: Enterprise Manager hakkında ön bilgi, Enterprise Manager Performance Tuning açısından DBA’lere ne gibi olanaklar sağlar, Enterprise Manager Top Acitivity Page nasıl yorumlanır
15:00-15:15 Kahve Molası
15:15-16:00 Oracle Partitioning Nedir ve Nasıl Yönetilir? – Kamil Türkyılmaz
İçerik: Partitioning’in tarihçesi ve gelişimi, Partitioning çeşitleri, Parititioning yöntemine nasıl karar verilir, partitioning kullanımının artıları ve eksileri.
16:00-16:15 Kahve Molası
16:15-17:00 Ham izleme dosyalarını okuma metotları – Uğur İnal
İçerik: Ham izleme dosyalarının okuması, izleme metotları, TKPROF ve trace analyzer araçları, bu araçların farklılıkları, verilerin okunması ve önemli değerler

Kapasite sınırı nedeniyle katılımcıların iletişim formunu kullanarak kayıt yaptırması gerekmektedir.